Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@20:08:52 GMT

کیت تشخیص کرونا صرفه‌جویی ۹۷ درصدی ارزی را به همراه داشت

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۴۹۴۲

کیت تشخیص کرونا صرفه‌جویی ۹۷ درصدی ارزی را به همراه داشت

گروه استان‌ها- عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پژوهشگر پارک علم و فناوری سلامت این دانشگاه گفت: کیت تشخیص سریع کووید ۱۹ نمونه‌گیری دقیق را با صرفه‌جویی ۹۷.۵ درصدی نسبت به تست PCR و تنها با ۲.۵ درصد هزینه تمام شده مستقیم و غیرمستقیم آن دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حمیدرضا رحیمی اظهار داشت: پارک علم و فناوری خراسان از شرکت‌‌های دانش‌‌بنیان در حوزه‌‌های مختلف از جمله حوزه سلامت دعوت به عمل آورد تا نمایشگاهی در این پارک در ایام حضور رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت در مشهد برپا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در این نمایشگاه 30 شرکت دانش‌‌بنیان حضور داشتند و فرآورده‌‌ها و فناوری‌های خود را در معرض دید رئیس جمهور و تنی چند از اعضا هیئت دولت گذاشتند و نمایندگان این شرکت‌‌ها توضیحات لازم را در مورد نوع فعالیت‌‌هایشان و کاربرد محصول تولیدی‌شان به رئیس جمهور ارائه کردند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در جریان بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه تولیدات دانش‌بنیان مشهد، نشست هم‌‌اندیشی با حضور حجت‌الاسلام رئیسی برگزار شد خاطرنشان کرد: در این نشست شرکت‌های مختلف در خصوص اهمیت محصول تولیدی‌شان و حمایت‌های مورد نیازشان مواردی را بیان کردند و یکی از موارد مطرح شده بحث اهمیت تولید کیت‌ تشخیص سریع کووید 19 بود، کیت‌هایی که در زمان بسیار کوتاه تشخیص نمونه گرفته شده را با هزینه بسیار کم دارد و در این محصول در کنار مباحث صحت، سرعت و دقت، بر میزان صرفه‌جویی هزینه و زمان تأکید شد.

رحیمی تاکید کرد: در هر موج ایام بحران کرونا به‌طور متوسط مبلغ 280 میلیارد تومان در سراسر کشور برای تشخیص کرونا از روش تست PCR هزینه می‌شود که این عدد هزینه مستقیم آن بوده و اگر کیت تشخیص سریع کووید 19 جایگزین آن شود، عدد فوق به 32 میلیارد تومان کاهش می‌یابد و کل این هزینه معادل 11.5 درصد هزینه تست‌های PCR بوده و 88.5 درصد کاهش هزینه را به همراه دارد.

وی اضافه کرد: به جز هزینه مستقیم اشاره شده هزار میلیارد تومان هزینه غیرمستقیم در زمینه نمونه‌گیری از طریق تست PCR تحمیل می‌شود که این هزینه غیرمستقیم را در کیت تشخیص سریع کووید 19 نداریم و در مجموع می‌توانیم شاهد کاهش 97.5 درصدی هزینه‌‎های صورت گرفته در این زمینه باشیم و این محصول را تنها با 2.5 درصد هزینه تمام شده تست‌های PCR تولید کنیم.

عضو هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان نانوکاوشگران یکتای توس (دایا نانوکیت) با تأکید بر اینکه همزمان با شروع پاندمی COVID-19 طراحی، ساخت و تست میدانی کیت تشخیصی کرونا شروع شد، گفت: پس از انجام آزمایشات میدانی متعدد بر روی بیش از 700 نفر و انجام طرح غربالگری با نظارت مستقیم دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاییدیه‌های بالینی مورد نیاز دریافت شد.

رحیمی خاطرنشان کرد: در تست‌های کرونا نمونه‌برداری از انتهای بینی (نازوفارنکس) و انتهای حلق (اروفارنکس) صورت می‌گیرد که حس ناخوشایندی برای فرد مراجعه کننده ایجاد می‌‌کند و در ضمن منع انجام آن در کودکان وجود دارد (به علت تحریک رفلکس حلقی) اما کیت تولید شده یک کیت بزاقی است و نمونه‌‌گیری فقط از داخل دهان است به طوری که سواپ، کمی آغشته به بزاق دهان می‌‌شود و بر رو و زیر زبان به آرامی کشیده می‌شود تا نمدار شود و هیچ گونه اثر تخریبی ندارد.

وی بیان کرد: تولید کیت بزاقی تشخیص سریع 2 SARS-Cov-به‌صورت مشترک و با همکاری خانم روحانی ( عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی قوچان)، پارک علم و فناوری سلامت مشهد و شتاب دهنده متاسل در حال انجام است و مشتریان این کیت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، آزمایشگاه‌های تشخیصی، ادارات، کارخانه‌ها، اماکن سیاحتی و زیارتی سرپوشیده و تمامی افرادی هستند که در معرض ویروس کرونا قرار گرفته‌اند.

فناور پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه انجام تست کرونا با کیت تشخیص سریع کووید 19 بسیار ساده بوده و نیاز به اپراتور متخصص ندارد، افزود: این کیت با امکان دریافت پاسخ در مدت زمان 20 ثانیه از نظر قیمت کاملاً رقابتی و مقرون به صرفه بوده و می‌تواند از خروج ارز از کشور در شرایط حساس اقتصادی که اکنون کشور با آن مواجه بوده بسیار مؤثر باشد.

رحیمی گفت: در کنار رئیس جمهور، ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در نشست برگزار شده و بازدید صورت گرفته حضور داشتند و خطاب به مسئولان حاضر مهمترین درخواستمان را که اخذ مجوز نهایی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است را بیان کردیم و در همان جا حجت‌الاسلام رئیسی دستور لازم را به پناهی جهت پیگیری این موضوع داد و خواستار ارائه گزارش آن به دفتر نهاد ریاست جمهوری در کوتاه‌ترین زمان ممکن شد تا وضعیت موجود در اسرع وقت بررسی شده و بهترین تصمیم در این زمینه گرفته شود.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی مشهد کیت تشخیص سریع کووید تشخیص سریع کووید 19 پارک علم و فناوری رئیس جمهور عضو هیئت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۴۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند

رئیس پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: بیمه‌ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی‌دهند و مردم به جای ۳۰ درصد، ۷۰ درصد هزینه‌ها را از جیب خود پرداخت می‌کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهروز همتی؛ رئیس پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست‌و‌یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد با بیان اینکه آزمایشگاه‌های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند، اظهار کرد: مشکل اول این است که در 10 سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال‌های بعد افزایش 5 تا 10 درصدی را در این باره شاهد بودیم که از تورم جاری کمتر بود.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه‌ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه‌ها با مشکل روبرو شد لذا آزمایشگاه‌ها نتوانستند با پیشرفت‌های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا 5 درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و 95 درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه‌ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش این خدمات تسهیل می شود.

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش‌گذاری به خدمات آزمایشگاه‌ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

رئیس پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست‌و‌یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران اظهار کرد: از متولیان امر درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه‌ها داشته باشند؛ 70 درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری‌ها برعهده آزمایشگاه‌هاست و نقش مهم آنها را نشان می‌دهد، لذا آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی و سریع‌تر می تواند یک بیماری را تشخیص دهد تا درمان بیمار آغاز شود.

 همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه‌ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود. قانوناً مردم باید 30 درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه‌ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم 70 درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه‌ها و بیمار نباید به وجود بیاید.

وی خاطرنشان کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه‌ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست‌ها آماده شده و قیمت‌های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

امیرحسن زرنانی؛ دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه‌ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره‌های ماندگار و حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو؛ دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود و سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری آن بود.

بر اساس این گزارش، این کنگره، به مدت 4 روز از 11 تا 14 اردیبهشت در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد که 113 پوستر در آن پذیرفته شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت؛ این وسیله غول‌پیکر کف دریا می‌خوابد! | تصویر
  • کاهش ۵ درصدی ذخیره آب سد یامچی اردبیل
  • افزایش ۱۲ درصدی حجم ذخایر سد‌های استان اردبیل
  • (تصویر) آمریکا پهپاد زیردریایی ساخت
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی