Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، سیامک سمیعی گفت: کووید ۱۹ برای ما فرصتی ایجاد کرد تا ظرفیت کشور را نه فقط در گنجینه نیروی انسانی خود بلکه در بین اساتید هم بشناسیم. تجربیاتی که در این مدت به دست آوردیم تجربیات استثنایی بود که به دلیل سازماندهی ایجاد شده از ابتدا بود تا به کمک همدیگر کار را پیش ببریم. در این مدت ما خود را با تغییرات ویروس تطبیق دادیم و حتی در آینده هم با وجود گنجینه انسانی و تجهیزاتی، امکان تغییر داریم‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید از تولید کنندگان و محققین کشور تشکر کنیم که چند ماه بعد از ورود ویروس ما را از واردات کیت بی‌نیاز کردند. در این بین مهندسین پزشکی هم تجهیزات ما را در آلوده‌ترین نقاط بررسی و تعمیر می‌کردند.

وی افزود: در حوزه آزمایشگاه از تمام ظرفیت کشور در شرایطی استفاده کردیم که تحریم‌های ظالمانه علیه ایران وجود داشت و راه همه نیازهای ما برای پاسخ دهی خوب را بسته بود، اما ما موفق بودیم. این ظرفیت آزمایشگاهی افزایش یافته سبب شد از کیت‌های تشخیصی آنتی ژن استفاده کنیم. پاسخی که انستیتو پاستور و آزمایشگاه‌ها نسبت به واریانت‌ها دادند موضوع بسیار مهمی است‌. حدس می‌زنم در آینده هم با تغییرات ویروس همراه باشیم و مجبور باشیم پاسخ دهیم.

او ادامه داد: ظرفیت بزرگی که ایجاد شده است دیگر فقط مخصوص کووید ۱۹ نیست بلکه پاسخ به بسیاری بیماری‌های دیگر مانند ایدز، هپاتیت‌ها، سل و.... است‌. یکی از اقدامات مهم انستیتو پاستور این بود که حتی در زمان کاهش بار بیماری، مطالعات ارزشمندی طراحی می‌کرد تا تکلیف تست‌های منفی مشخص شود تا در تهاجم ویروس دیگری قرار نگیریم و در همزمانی آنفلوآنزا و کووید ۱۹ این موضوع کمک کننده و ارزشمند بود.

سمیعی ادامه داد: در کشور ظرفیت تولید کیت، چند برابر چیزی که اکنون تولید می‌کنیم وجود دارد و کمبود تولید کیت تشخیص مولکولی و آنتی ژن وجود ندارد. دو نوع کیت تولید می‌شود که کیت‌های آنتی ژن که عملیاتی‌تر هستند ولی قدرت تشخیص کمتری نسبت به تشخیص مولکولی دارند. مقادری از کیت‌ها هم فرمت الایزا دارد. آزمایشگاه‌ها طبق تصمیم ستاد موظف هستند هر آزمایشی که می‌گیرند در سامانه‌ها ثبت کنند که بعد به سامانه ایران من بپیوندد، اکنون آزمایش آنتی ژن در آزمایشگاه دولتی کمتر از ۴۵ هزار تومان و در بخش خصوصی کمتر از ۶۵ هزار تومان است‌. با انجام این تست‌ها ظرفیت ما هم افزایش می‌یابد ولی مشروط به ایجاد دسترسی برای آزمایشگاه‌ها است. تعرفه آزمایش pcr در بخش دولتی کمتر از ۲۵۰ هزار تومان و در بخش خصوصی کمتر از ۳۵۰ هزار تومان است‌. برآورد ما از قیمت کیت در یک آزمایشگاهی که ۱۵۰ تست pcr در روز انجام می‌دهد، هزینه حدود ۱۸۳ تا ۲۰۰ هزار تومان برای تمام وسایلی است که برای انجام آزمایش نیاز دارد. اگر بیشتر کیت خریداری کند این هزینه کمتر می‌شود.

سمیعی ادامه داد: ۴ حالت در ارتباط انتقال یک بیماری وجود دارد. اول آنکه بیماری منتقل نمی‌شود که باید از حداکثر ظرفیت آزمایشگاهی استفاده کنیم. در موارد تک گیر توصیه می‌شود که تعداد تست‌ها افزایش یابد که زودتر به تشخیص برسیم. در حالتی که انتقال خوشه‌ای وجود دارد می‌توانیم بفهمیم وقتی فردی بیمار شده است آلودگی از کجا به او رسیده است و بازهم باید از آزمایش استفاده کنیم. اما در مورد چهارم که کانون‌های بزرگ انتقال بیماری داریم که بیماری را به راحتی انتقال می‌دهند دیگر نیاز به تست از همه افراد نداریم و در همه پیک‌ها به این نقطه رسیدیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا در زمان پیک بیماری، تعداد تست‌گیری افزایش نمی‌یابد، افزود: فردی که در این شرایط بیمار می‌شود نمی‌تواند به راحتی متوجه محل انقال بیماری شود و در این شرایط باید به درستی از آزمایش استفاده کرده و هزینه را زیاد نکنیم؛ چون اطلاعات بیشتری به شما نمی‌دهد و مثلاً می‌گویند آزمایش را برای کسانی نگه دارید که در بیمارستان‌ها نیاز به نتیجه آزمایش دارند تا به درستی مدیریت شوند.

او تاکید کرد: کادر سلامت حتماً باید صرف نظر از داشتن یا نداشتن آزمایش مورد بررسی قرار گیرند و حفاظت شوند؛ زیرا در ریسک ابتلاء قرار دارند. یکی از دلایل بالا نرفتن تعداد تست‌ها این است که باید تست را نگه داریم. اگر با محلی مثل کلاس، پادگان و… روبرو شدیم و فردی مبتلا شد، تمام افراد در تماس با او باید به قرنطینه بروند. تست برای اطرافیان این افراد لازم است. در هفته منتهی به ۲۵ بهمن مشخص شد اگر کسی با علامت تنفسی به مراکز ما مراجعه کند بین ۵۰ تا ۶۵ درصد کرونا دارد و اینها دیگر نیاز به تست ندارند و فرد باید قرنطینه شود چون علائم دارد.

در ادامه این نشست دکتر مصطفی صالحی وزیری_ رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کرونا در انستیتو پاستور ایران، گفت: یک اتفاق بزرگ در مواجهه با کرونا این بود که در حوزه آزمایشگاه‌ها تهدید را به فرصت تبدیل کردیم و آن هم راه اندازی شبکه آزمایشگاهی بود. قبل از شیوع کرونا بزرگترین شبکه آزمایشگاهی که می‌توانست تشخیص مولکولی دهد شبکه تشخیص آنفلوآنزا بود و در بهترین شرایط می‌توانست ۲۰ تا ۲۵ هزار تست در سال انجام دهد. اما بعد از پاندمی کرونا ما اکنون ۵۰۰ آزمایشگاه در کشور داریم که کار تشخیصی کرونا را انجام می‌دهند و در روز می‌توانند تا ۱۵۰ هزار آزمایش انجام دهند. این ظرفیت قابلیت ارتقا هم دارد و احتمالاً کرونا آخرین تهدید بیولوژیک و بیماری ویروسی نوپدید نخواهد بود و در آینده هم چنین تهدیداتی ممکن است رخ دهد. بنابراین لازم است این ظرفیت ایجاد شده حفظ شود و ارتقا یابد.

او اظهار کرد: سیستمی که فعلاً استقرار یافته است یونیورسال است و می‌توان برای سایر بیماری‌ها هم استفاده کرد. به عنوان مثال از فرصت استفاده کردیم و زمان‌هایی که موارد کووید زیاد نبود اقدام به راه اندازی و گسترش سایر تست‌ها کردیم، تست تب کنگو را در برخی آزمایشگاه‌ها راه اندازی کردیم. برای تب دنگی و… هم برنامه‌هایی داریم تا در آزمایشگاه‌ها راه‌اندازی کنیم. در مورد سایر بیماری‌های تنفسی هم انستیتو پاستور و هم شرکت‌های دانش بنیان موفق به تولید کیت بومی شدند و بر این اساس با استفاده از کیت‌ها متوجه شدیم مواردی از بیماری مبتلایان به آنفلوآنزا هستند.

صالحی وزیری، گفت: تأیید کیت، ارزیابی کیفیت، توزیع کیت، انجام اولین تست‌ها و… همه بر عهده انستیتو پاستور بود و مدیریت خوبی صورت گرفت تا از شرایط ترس و هراس خارج شویم. به شکل همزمان آموزش عزیزان و کارکنان را هم دنبال کردیم و شبکه روز بروز گسترش یافت و قدرتمند شد. پس از آن کنترل کیفی آزمایشگاه‌ها در دستور کار بود و با انجام آزمایش مهارت آزمایی این کار را دنبال کردیم‌.

کد خبر 5428193

منبع: مهر

کلیدواژه: آزمایشگاه ویروس کرونا ویروس کرونا سویه اومیکرون کرونا کووید 19 واکسن کرونا آمار کرونا خواب ورزش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بارداری شیوع کرونا سازمان نظام پزشکی واکسن کمبود دارو اوتیسم انستیتو پاستور آزمایشگاه ها راه اندازی هزار تومان آنتی ژن تست ها کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۱۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، غلامرضا حمزه‌لو در حاشیه برگزاری پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران، گفت: نمایشگاهی که امسال در کنگره برپا شده مانند سنوات گذشته مورد استقبال وسیع شرکت‌های داخلی و خارجی قرار گرفته است به نحوی که بیش از ۲۱۰ شرکت در این نمایشگاه حضور داشتند.

وی افزود: در حوزه آزمایشگاه‌های پزشکی این نمایشگاه شناخته شده است و همکاران از سراسر کشور برای حضور در کنگره و نمایشگاه شرکت داشتند، که شرکت‌های دانش بنیان از داخل کشور نیز در نمایشگاه حضور داشتند و محصولات خوبی را ارائه کردند.

حمزه‌لو با اشاره به رونمایی که در نمایشگاه امسال انجام شد، اضافه کرد: در این کنگره از دستگاهی که تحول عمده‌ای را در حوزه آزمایشگاه و میکروب شناسی ایجاد کرد رونمایی شد، این دستگاه بر اساس طیف سنجی کار می‌کند و در زمان بسیار کوتاه بدون آماده سازی اولیه و مواد مصرفی، عوامل میکروبی و باکتریایی را شناسایی و در روند درمان و بستری شدن کمک قابل توجهی می‌کند.

دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره اینکه راهکار برون رفت مهاجرت آزمایشگاهیان، بیان کرد: در سنوات اخیر موج مهاجرت در تمام رشته‌های پزشکی زیاد شده است و افراد مستعد که امکانات و پتانسیل کار کردن را دارند به دلیل مشکلات عدیده، مهاجرت می‌کنند.

حمزه‌لو افزود: اگر اتفاقاتی در حوزه آموزش این افراد بیافتد و مسیر تحصیل در علوم آزمایشگاهی کوتاه شود انگیزه این افراد برای ماندن بیشتر خواهد شد.

وی توصیه کرد: باید به حوزه آزمایشگاه‌ها توجه ویژه شود چرا که یکی از بخش‌های مهم در نظام سلامت هستند و بسیاری از تشخیص‌ها بدون آزمایشگاه امکان پذیر نیست.

دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: باید در تمام حوزه‌ها مانند تربیت نیروی انسانی، تأمین کیت، مواد و تجهیزات توجه شود تا بتوان از مهاجرت آزمایشگاهیان جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی در گرو حمایت‌های ارزی
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور